کتاب نایاب

فروشگاه کتاب کمیاب ,خرید و فروش کتاب نایاب ,خرید و فروش کتاب دست دوم, خریدار کتاب دست دوم

کتاب نایاب

فروشگاه کتاب کمیاب ,خرید و فروش کتاب نایاب ,خرید و فروش کتاب دست دوم, خریدار کتاب دست دوم

تاریخ مختصر احزاب سیاسی ایران انقراض قاجاریه

تاریخ مختصر احزاب سیاسی ایران انقراض قاجاریه نوشته ملک الشعرای بهار (محمد تقی بهار)


جلد اول  این کتاب به سال ۱۳۵۷ در قطع پالتویی و جلد دوم آن به سال ۱۳۶۳ در قطع وزیری منتشر شده است.

این اثر اولین کتابی است که درباره احزاب سیاسی ایران و سهم آنها در جریانات سیاسی آن زمان نوشته شده است. بهار قصد خود را از نگارش این کتاب، آگاه کردن جوانان از وقایع و حوادث گذشته کشور ذکر کرده و گفته است که برای تحقق این هدف مقالاتی با عنوان “تاریخ مختصر احزاب سیاسی” در روزنامه “مهر ایران” انتشار داده است. این مقالات ــ که جلد دوم کتاب وی را تشکیل می‌دهد ــ از اسفند ۱۳۲۰ تا مرداد ۱۳۲۱ در روزنامه مذکور چاپ می‌شد.

برای خرید کتاب تاریخ مختصر احزاب سیاسی ایران کلیک نمایید

برای دانلود کتاب به ادامه مراجعه نمایید

 

 

مطالب این کتاب وقایع سال‌های ۱۳۰۲ تا ۱۳۰۴ش را در بر می‌گیرد که دارای ضعف‌ها و احتمالا بعضی اشتباهات است؛ از جمله در همین جلد نوشته شده است که مجلس پنجم را مشیرالدوله باز کرد در حالی که در آن وقت سردار سپه رئیس الوزرا بود. مهرداد بهار درباره این جلد نوشته است که پدرش مقالات آن را بر اساس خاطراتش (پس از شهریور ۱۳۲۰) هر روز با شتاب می‌نوشت و برای چاپ به روزنامه “مهر ایران” می‌داد، حال آنکه حافظه‌اش در این دوران ضعیف شده بود. در ۱۳۲۱ و ۱۳۲۲ش بهار سلسله مقالاتی در روزنامه نوبهار ــ که خود صاحب امتیاز آن بود ــ چاپ کرد. این مقالات در ۱۳۲۳ش به صورت کتاب انتشار یافت که جلد اول “تاریخ مختصر احزاب سیاسی ایران” به شمار می‌آید. مطالب این جلد با نظری اجمالی به آغاز مشروطیت و پادشاهی احمدشاه قاجار شروع می‌شود و تا پایان مجلس چهارم در ۱۳۰۲ش ادامه دارد.

هر دو جلد کتاب از نظر وقایع دوره مشروطه اهمیت دارند. چون بهار از دوره سوم تا پنجم وکیل مجلس شورای ملی و نیز عضو حزب دموکرات بوده و از وقایع داخل مجلس و خارج از آن که در جای دیگری منعکس نشده، اطلاعات بسیار مفیدی آورده و کوشیده است تا با انصاف و درایت بنویسد.

اصطلاح حزب در یک سیستم سیاسی، اشاره بر گروهها و دستجاتی دارد که از راه مبارزات سیاسی و انتخاباتی در صدد کسب نظارت بر جریانهای سیاسی یک مملکت برمی آیند. این نظارت همراه با اعمال خواسته ها و ایده های رهبر و یا اعضای گروهها و در جهت نیل به آرمانهای ایشان است.

از ویژگهیای احزاب سیاسی، ایجاد گرایشهای عمومی یکپارچه و افکار عمومی سیاسی در چهارچوب یک مملکت است.

جلد اول کتاب چاپ سال ۱۳۵۷ می باشد.


جلد دوم: ۴۱۷ صفحه – ۱۲ مگابایت



برگرفته از ک ا فی کتاب









نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد